onsdag 2 november 2011

Läkarbesök

I dag var Medea hos familjeläkarna för att få ett allergitest taget. Vi var där hela familjen :) tänkte att det var nog bäst med lite backup och hjälp med Astrea som vanligtvis brukar sova den tiden. Vi fick träffa en inhyrd läkare, Hamad, och jag måste säga att jag inte hade så höga förhoppningar om att läkarbesöket skulle ge särskillt mycket. Fördomsfull - jag erkänner. Men det fick jag snart äta upp.

Hamad var en lite äldre mörkhyad doktor, som hade ett varmt leende från öra till öra, och han log också med ögonen. Han tog i hand och hälsade på oss alla fyra och jag gillade honom direkt.
Ungarna gillade också honom, och hur viktigt är inte det att kemin stämmer mellan patient och doktor, speciellt med barn.

Astrea var väldigt ivrig på att samtala med honom och något som fångade hennes uppmärksamhet var något vårtliknande han hade bredvid näsvingen. Men han föll som en fura för hennes charm och när vi skulle gå ut så tog han hennes ansikte i sina händer och gick ner till hennes nivå och sa hej då på ett väldigt fint sätt. Men det som var lite synd var att han inte var så himla haj på svenska, så när han skulle bocka för vilka ämnen vi skulle testa för så visste han inte vad hälften var för något. Som t ex gråbo, timotej.... men vi fick säga vad vi ville testa för, och det blev hund, katt, häst, timotej.... och så där efteråt så borde vi nog ha tagit några till som mögel, damm, kvalster osv. Men men... detta är en början iallafall. Hamad var inte direkt någon allergispecialist, men å andra sidan så tror jag inte allmänläkare över lag är det. Så jag är nöjd ändå.

Blodprovet gick galant, det tog lite tid tyckte jag där jag satt smått orolig i väntrummet med Astrea, men jag vet ju att hon är ganska svår att hitta bra kärl på från förra gången hon blev stucken. Vi hade preparerat med Emlasalva i båda armvecken, och Medea sa att det hade gått bra. Duktig tjej fick massa bokmärken och en tapperhetsmedalj.

Vi avslutade med en lunch på Swedbar innan jag åkte tillbaka till jobbet igen. Nu är det gjort, som jag gruvat mig för sen jag beställde tid. Skönt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar