tisdag 9 februari 2010

Dagens lyx

Hade ingen matlåda med mig idag och när det började närma sig lunch hade jag fortfarande inte hittat nåt som föll mig i smaken. Pizza - usch, makaroner o falukorv - usch, tortellinigratäng med broccoli - dubbelusch, taimat - usch, kinamat - usch, karrekotlett - usch usch usch....
Villrådig vände jag mig till min bror, vad skulle han äta? Jag brukar tycka att alla andras mat ser godare ut än min egen, och kunde jag få reda på vad han skulle äta innan jag beställde så kunde jag ju beställa samma som han.

Han ville äta på Kina. Wokade skaldjur. Kändes lite dyrt för min smak idag. Så snål som jag var valde en förrätt istället, kycklingfilé på spätt med jordnötssås, 45 kr. Kände mig iallafall inte ett dugg hungrig. Men äta bör man ju............ *Ler*

Nöjd med mitt val ringde jag och beställde.
"En nr 61 och en nr T5"
"Kyckling deluxe?"
"Ja inte vet jag, en T5:a vill jag ha"
"15 minuter"

Jag åkte in till stan, smet in på hälsokosten på vägen och handlade lite specialvitaminer, och skuttade sen upp alla trapporna till Kina.
"180 kr tack"
"Öööh va? 180?? Du skojjar."
Han skojade inte. De hade tryckt upp nya menyer och vi hade beställt från den gamla listan...
Min förrätt visade sig vara den dyraste rätten på hela menyn!

Hahaha! Ja, vi fick oss ett gott skratt iallafall vid lunchbordet!!

När jag öppnade locket till min deluxlunch hittade jag fyra små spett simmandes i sås....
"Jahaa..."
Vi skrattade gott och länge, brorsan och jag.

2 kommentarer:

  1. Ha ha ha ha. Ja det var riktigt roligt. Tyvärr.

    *Fyra små spett* Hi hi hi

    Jag blir fortfarande tårögd av skratt. Fast man måste nog ha varit närvarande för att verkligen förstå det roliga i det, men du lyckades skildra det bra i texten ändå.

    SvaraRadera
  2. Haha! Ja, det måste nog upplevas!
    Sanningen var att jag verkligen inte hade råd att äta nåt dyrt idag! Tror jag underdrev det i texten. :) :) Ska tillägga att min lunch gick på 108 kr, mot 45 som jag tänkt mig.

    Hahaha!

    SvaraRadera