lördag 25 juli 2009

Trånga gångar

Nu är det äntligen kväll! Båda ungarna sover, klockan är 22:40 och middagen är avklarad om än sent. Vågar knappt skriva det, men Medea har nyss somnat. Hon kunde inte somna i kväll heller.... Har du läst för några dagar sedan så vet du att det hände häromsistens också. Fast då var det ju vårt eget fel. Den här gången hittar jag ingen direkt anledning.

Vi var på Malma marknad i dag, i Malmköping.En av Sveriges störta marknader, och jag vet inte varför man intalar sig att det är KUL att gå på marknad? Är det så kul egentligen? Speciellt inte om man har syskonvagn. Speciellt inte om bebisen inte vill åka i vagnen utan vill bli buren. Som tur var så ville Medea åka vagn, så man slapp ha koll på henne. Det hade varit lätt gjort att komma ifrån varandra i detta kaos.
Speciellt inte i tryckande värme, och speciellt inte när regnet öser ner. Och jag undrar vad alla stackars hundar gjorde där. Hur kul tycker DE att det är att trängas, bli trampade på tassarna på i jobbig värme? Inte alla orkar bära sina vovvar så som den nyblivna matten till den bedååårande Huskyvalpen... Ahhh den var så söt!!
Medea åkte karusell. Det var nog det roligaste på hela dagen, för både henne och mig. Förutom när hon åkte den med luftballongskorgarna. Tommy frågade, men han fick inte följa med. Medea ville åka ändå och den gick ju inte fort, även om den åkte lite upp och ner. Inte upp-och-ner då såklart... Hm... Iallafall så efter ett par varv ser jag att hon gråter hysteriskt. Shit! Som tur var så stannade föraren karusellen när han strax därefter också ser att hon är ledsen, och Tommy kunde springa upp och hämta henne. Stackars krake! Hon sa att hon trillat ur sitsen i korgen och slagit i hakan. Huga! Nåja, hon var snart glad igen och när vi frågade henne om hon ville åka någon mer karusell så ville hon åka luftballongerna igen! Men vi tyckte det var nog med äventyr för den här gången så hon fick åka biltåget igen - och det älskade hon! Lite komiskt, hon fick åka bredvid samma kille som första gången, på samma plats. Och de var så söta, för de pratade med varandra och skrattade tillsammans när de åkte.....

Det enda vi köpte förutom Medeas åkbiljetter var bullformar med rosa blommor på. Jättefina.
Marknad kanske är roligt utan barn. Eller är det kanske det just det barnfria umgänget med varandra som är det roliga?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar