tisdag 23 juni 2009

Olyckskorpar - visst finns de!

I går när T närmade sig Fagersta började Volvon bete sig illa. Han tog sig med möda upp till verkstan och där dog bilen halvvägs in på deras parkering. Snacka om tur! Men där tog turen slut. Domen blev hård. Bilen behöver en ny motor. Ny motor! Jisses, jag kan väl köpa att man behöver byta kamrem och oljefilter, men MOTORN..... Nåja, tänkte jag, det ordnar sig! Och det gjorde det i dag när T hittade en bättre begagnad motor i Ludvika som gått mycket färre mil än vad vår gjort. Han tog Chevy och åkte och hämtade den idag. Någon timme senare stod han plats på en hästgård utanför Ludvika. Japp, Chevy hade också gott sönder! Han var på väg hem igen och hade motorn som han köpt för en smärre förmögenhet bak i bilen, och kom inte en meter till.
Så T fick åka het bärgningsbil hem och blev inte rikare för det. Så nu har vi INGEN bil helt plötsligt. Verkstadskillarna hade nog lättare att se det lustiga i det hela än vi...


Astrea har haft en jättejobbig kväll, och sedermera också vi föräldrar. Såå trött, så trött, men inte fått ro. Vi körde hela registret med knep man samlat på sig, men inget hjälpte. Men sen när jag la henne i vagnen för andra gången somnade hon innan vi ens han ut. För säkerhets skull gick vi runt och runt huset, jag, Tommy och Älsa. Hihi, Älsa gick så fint bredvid vagnen som hon brukar när vi är ute och promenerar. =) Och efter ett par varv så tvekade hon ett ögonblick och såg väldigt frågande på oss. Men hon verkade gilla vår "lek" och hängde glatt på enda tills vi gick in igen.
Peppar, peppar, så sover Astrea nu om än lite oroligt.
Hon blev ju vaccinerad igår, så hon känner sig nog lite dålig pga det. Sen har det ju varit tokvarmt idag, och det kan ju vara jobbigt när man inte är van.


En underbar vecka väntar oss - vädermässigt - och det är ju som ett behagligt plåster på såren tycker jag!

Mors!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar